Cursus Bloedafname

Bloedafname-cursus georganiseerd door Content vzw om als tandarts de L-PRF methode te kunnen toepassen.

L-PRF staat voor Leucocyte-Platelet Rich Fibrinogen. Bij deze innovatieve techniek wordt bloed afgenomen bij de patiënt (zoals een bloedanalyse bij de dokter) en onmiddellijk gecentrifugeerd volgens een bepaald protocol. Hierdoor wordt een geel fibrine-concentraat verkregen, rijk aan groeifactoren, witte bloedcellen en cytokinen. Het is sterk antibacterieel, stimuleert het afweersysteem en geeft het genezingsproces een sterke boost door het stimuleren van de vascularisatie (groei van bloedvaten). Dit concentraat kan aangebracht worden in een extractieholte van een tand, bij grote botopbouwen of implantingrepen, of mensen bij wie een moeilijke wondgenezing verwacht kan worden.


Geplaatst

in

door

Tags: