Mondzorgtraject

Om de preventie en aanpak van tandproblemen te verbeteren, treedt vanaf 1 juli 2016 een ‘mondzorgtraject’ in werking. Deze maatregel moet de Belgen aanmoedigen om regelmatig hun tanden te laten controleren en zal een grote impact hebben op de terugbetaling van de tandverzorging.

Goede gewoontes belonen
De maatregel heeft betrekking op alle verzekerden boven de 18 jaar, behalve de rechthebbenden op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming.  De rechthebbende op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming zullen wel onder de maatregel vallen vanaf 1 Januari 2017.  Opgelet, deze maatregel geldt niet voor preventieve zorg, de raadplegingen en orthodontieverstrekkingen. Mensen zullen dus vooral meer betalen voor conserverende zorg als ze te weinig aan preventie hebben gedaan.

Het tandzorgtraject is bedoeld om de Belgen te sensibiliseren over het belang van een jaarlijks bezoek aan de tandarts. Om het gebit gezond te houden, is het namelijk essentieel om de tandarts minstens een keer per jaar te raadplegen. Zo kunnen bepaalde problemen vroegtijdig opgespoord worden die in de toekomst veel zouden kunnen gaan kosten.


Geplaatst

in

door

Tags: