Ga naar de inhoud

Tarieven

Identis is een niet-geconventioneerde tandartspraktijk. Dat wil zeggen dat wij vrij zijn in de bepaling van het honorarium. Dit geeft onze praktijk de ademruimte die het nodig heeft om innovatief en vooruitstrevend te blijven. Daarnaast biedt dit u de garantie op kwaliteit in werk en materialen.
Onze prijsbepaling is open en in verhouding met gelijkaardige praktijken in de omgeving. Voor specifieke behandelingen wordt vooraf een gedetailleerde offerte opgesteld. Definitieve stappen worden altijd in overleg met u bepaald.

Sinds 1 Juli 2016 is in heel België het mondzorgtraject van toepassing.  Dit is vastgelegd in het nationaal akkoord tandartsen-ziekenfondsen 2015-2016.
Het mondzorgtraject houdt in dat de terugbetaling voor de meeste tandzorg hoger is voor patiënten die regelmatig een tandarts bezoeken dan voor degenen die dat niet doen. ‘Regelmatig’ wil zeggen dat de patiënt het voorgaande kalenderjaar tandzorg kreeg die terugbetaald werd.
Op basis van de informatie over terugbetalingen gedurende het voorgaande jaar berekent het ziekenfonds onmiddellijk de terugbetaling waarop de patiënt recht heeft.

Het mondzorgtraject is van toepassing op alle tandzorg, met uitzondering van:

  • tandheelkundige raadplegingen
  • preventieve zorg
  • orthodontie
  • parodontologie